Sport/Autosport
335849264
Autosport

Teleurstelling bij Max Verstappen: ’Ik weet niet precies wat er gebeurde’

Max Verstappen

Max Verstappen

De teleurstelling na het uitvallen in de Grand Prix van Emilia-Romagna was groot bij Max Verstappen. „Het is balen. We zijn dit jaar drie keer uitgevallen in Italië, dus dat is niet best”, zei hij.

Max Verstappen

Max Verstappen

Verstappen lag op het moment van uitvallen op een tweede plek achter leider Lewis Hamilton. Maar vanwege een klapband stond de 23-jarige Nederlander in de 51e ronde plotseling met zijn Red Bull-bolide in de grindbak. „De auto voelde goed, maar opeens verloor ik de auto op het rechte stuk omdat de band klapte. Ik weet niet precies wat er gebeurde. Er was verder niets kapot aan de auto.”

„Hier had niemand iets aan kunnen doen, dit was gewoon domme pech. Waarschijnlijk is Verstappen door een klein stukje carbon gereden”, laat voormalig coureur Christijan Albers weten in een nieuwe Formule 1-podcast van De Telegraaf:

Verstappen baalde dat hij uiteindelijk dus geen tweede werd. „Ik had tot dat moment een leuke race. Ik pushte hard en probeerde bij de Mercedessen in de beurt te blijven”, stelde hij tegenover Ziggo Sport. „Er was eigenlijk niets aan de hand en dan word je normaal gezien makkelijk tweede, maar het mocht niet zo zijn.”

Tijdens de race had Verstappen eerder Valtteri Bottas naar een derde plek verwezen. De Fin maakte een fout en daar profiteerde de Limburger optimaal van. „Dat was mijn enige kans. Hij maakte al een paar keer eerder een fout, maar deze was net wat groter. Op dat moment kan ik er voorbij.” Maar de vreugde was uiteindelijk dus van korte duur.

Red Bull behaalde in Italië nul punten, omdat Alexander Albon in het slot van de race spinde en als vijftiende eindigde. Hamilton won de race voor zijn teamgenoot Bottas. Daniel Riccardio completeerde in Imola het podium.

Bekijk ook de uitslagen en de tussenstand in de strijd om de wereldtitel.