Sport/Darts
336264348
Darts

Nu wel te sterk voor Peter Wright

Van Gerwen pakt revanche op verloren WK-finale

Michael van Gerwen, nu wel de sterkste van de twee.

Michael van Gerwen, nu wel de sterkste van de twee.

ABERDEEN - Michael van Gerwen heeft op de eerste avond van de Premier League of Darts revanche gepakt op Peter Wright. ’Snakebite’ won op 1 januari de WK-finale van de Nederlander, maar nu in Aberdeen wist ’Mighty Mike’ wél te winnen: 7-5.

Michael van Gerwen, nu wel de sterkste van de twee.

Michael van Gerwen, nu wel de sterkste van de twee.

Het ging heel de wedstrijd gelijk op tussen Van Gerwen en Wright. Beide lieten ze zien waarom ze in de WK-finale stonden, eerder dit jaar.

Bij 4-4 legde ’Mighty Mike’ knap 145 weg, maar een leg later gooide Snakebite zomaar eventjes 157 uit; 5-5. Bij 6-5 voor de Brabander kreeg Van Gerwen ineens een kans om de wedstrijd uit te gooien op 106. Een koud kunstje voor de Vlijmenaar: 7-5.

’Mentaal ijzersterk’

Van Gerwen was na afloop dolblij met de zege. ,,Ik heb na de WK-finale niet veel meer kunnen presteren. Mensen gaan toch aan je twijfelen. Je gaat je pijlen veranderen. Maar ik heb deze wedstrijd laten zien dat er met mij niets aan de hand is. Mentaal ben ik ijzersterk”, zei hij voor de camera van RTL 7.

Hij vervolgde: ,,Ik moet mezelf gewoon de tijd geven. Je kan het wel binnen een paar weken op de rit willen hebben, maar zo werkt het niet. Met dit setje pijlen ging het goed vanavond. Ze waren ook mijn eerste keus. En natuurlijk ben ik opgelucht, er stond ontiegelijk veel druk op. Ik ben blij met het resultaat: winnen van Peter Wright. Dat geeft veel voldoening.”

Rotterdam

De 29-jarige Van Gerwen won de afgelopen vier edities van de Premier League. De competitie tussen de beste darters van de wereld telt zestien speelronden en eindigt met een finale op 21 mei in Londen.

De Premier League doet dit jaar ook Rotterdam aan. Dat is op donderdag 26 maart. De winnaar van het toernooi verdient 250.000 Engelse pond, ruim 290.000 euro.

Uitslagen Premier League of Darts (Aberdeen):

  • Michael Smith-Glen Durrant: 3-7
  • Gary Anderson-Daryl Gurney 7-5
  • Michael van Gerwen-Peter Wright 7-5
  • Nathan Aspinall-John Henderson 7-3
  • Gerwyn Price-Rob Cross 6-6