Sport/Autosport
336323672
Autosport

Max Verstappen mag ziekenhuis verlaten

Max Verstappen.

Max Verstappen.

SILVERSTONE - Na urenlang onderzoek in het ziekenhuis van Coventry is Max Verstappen ‘gezond’ verklaard. De coureur van Red Bull Racing mag dus naar huis.

Max Verstappen.

Max Verstappen.

Verstappen werd na zijn heftige crash op Silverstone naar het ziekenhuis gebracht, om onder meer een CT-scan te ondergaan. De resultaten lieten even op zich wachten. Aan het einde van de avond bleek na alle checks dat hij groen licht had om het ziekenhuis te verlaten. Eerder bleek al dat Verstappen niets had gebroken.

Red Bull bevestigt op social media dat hij om 22.00 uur (23.00 uur Nederlandse tijd) het ziekenhuis heeft mogen verlaten. „Max en het team willen graag de marshalls bij de baan en het medische personeel bedanken voor hun exceptionele zorg. Zowel op het circuit van Silverstone als in Coventry Hospital.”

De WK-leider crashte, nadat hij werd aangetikt door Lewis Hamilton. Hoewel de Brit een tijdstraf van tien seconden kreeg, won hij de race voor eigen publiek. De voorsprong van Verstappen in de WK-stand bedraagt nu nog acht punten.