Sport/Autosport
3366045
Autosport

Herbeleef de vijfde plaats van Verstappen in Bahrein

Max Verstappen gaat de baan op.

Max Verstappen gaat de baan op.

SAKHIR - Het Formule 1-circus is neergestreken in Bahrein, waar de tweede race van het seizoen wordt verreden. Max Verstappen verzekerde zich zaterdagmiddag van de vijfde startpositie, Charles Leclerc pakte voor het eerst in zijn loopbaan poleposition. Verslaggever Lars van Soest was ter plekke en twitterde live mee tijdens de kwalificatie. Herbleef hieronder de race.

Max Verstappen gaat de baan op.

Max Verstappen gaat de baan op.

In Bahrein heeft het Verstappen de afgelopen jaren niet altijd meegezeten: drie keer viel de Nederlandse Red Bull-coureur uit, één keer werd hij zesde. Vorig seizoen was zijn race al na vier ronden voorbij na een clash met de latere wereldkampioen Lewis Hamilton.

Verstappen laat zich er dit weekeinde niet door uit het veld slaan. ,,Totaal niet. Ik kan er wel mee blijven zitten, maar dat gaat niets veranderen. Ik kan beter doorgaan”, zo vertelde hij donderdag tijdens een persmoment op het Bahrain International Circuit, waar Vettel de laatste twee edities won.

Bekijk hieronder De Opwarmronde, waarin presentator Pim Sedee met coureur Tom Coronel en verslaggever Erik van Haren vooruitblikt op de race in Bahrein.