Sport/Voetbal
337121905
Voetbal

Argentijn verzorgde tot dusver 612 doelpunten en 235

Messi 700 keer in shirt Barcelona

Lionel Messi

Lionel Messi

Lionel Messi speelt woensdag zijn zevenhonderdste wedstrijd voor FC Barcelona. Tegenstander in Camp Nou is Borussia Dortmund in de Champions League.

Lionel Messi

Lionel Messi

Slechts één speler droeg nog vaker dan de Argentijn het shirt van Barça en dat was Xavi. Die kwam tot 767 duels. Messi kan echter meer prijzen dan wie ook overleggen. Hij heeft 35 trofeeën gewonnen met de Catalaanse club en individueel heeft hij vijf Gouden Ballen (beste voetballer van de wereld) en zes Gouden Schoenen (Europese topscorer van het jaar) in bezit.

Barcelona zette op de website nog wat cijfers van Messi op een rijtje. In 699 duels noteerde hij 612 doelpunten, waarvan 40 via een hattrick, en 235 assists. Hij scoorde één keer zes doelpunten in een wedstrijd.

Barça leidt groep F met 8 punten uit vier duels en is bij een overwinning zeker van overwintering in de Champions League. De Spaanse topclub is al 34 Europese wedstrijden ongeslagen in eigen huis.

Dortmund staat op 7 punten. De Duitse club mist de Spaanse topschutter Paco Alcácer. De aanvaller heeft een maag-darminfectie, meldde Dortmund. Bij de club, momenteel zesde in de Bundesliga, zit trainer Lucien Favre op de schopstoel. Het bestuur heeft weliswaar het vertrouwen uitgesproken in de Zwitserse coach, maar ook aangegeven dat er wel heel snel betere resultaten moeten worden geboekt.