Sport/Voetbal
3372669
Voetbal

Stevens laat Schalke eindelijk weer winnen

Suat Serdar viert zijn doelpunt voor Schalke 04.

Suat Serdar viert zijn doelpunt voor Schalke 04.

HANNOVER - Huub Stevens heeft zijn eerste overwinning binnen in zijn derde periode als trainer van Schalke 04.

Suat Serdar viert zijn doelpunt voor Schalke 04.

Suat Serdar viert zijn doelpunt voor Schalke 04.

De 65-jarige Limburger boekte met zijn Duitse ploeg een zwaarbevochten zege bij Hannover 96: 0-1. Verdediger Suat Serdar maakte enkele minuten voor rust het enige doelpunt. Serdar bezorgde niet alleen Schalke wat lucht in de strijd tegen degradatie, maar hij schonk Stevens ook diens honderdste zege in de Bundesliga als trainer van de ’Königsblauen’.

Stevens keerde twee weken geleden terug als trainer van Schalke. De opvolger van de ontslagen Domenico Tedesco begon met een nederlaag (0-1) tegen RB Leipzig. Bij hekkensluiter Hannover wist de club uit Gelsenkirchen eindelijk weer eens te winnen. De laatste competitiezege dateerde van 20 januari, tegen VfL Wolfsburg: 2-1.

Zwaarbevochten

„Het was zwaarbevochten, maar met een beetje geluk en sterk keeperswerk kan je zo’n wedstrijd winnen”, zei Stevens. „Hopelijk geeft deze zege zelfvertrouwen. Met deze drie punten ben ik tevreden, met het vertoonde spel niet. Maar in onze situatie is niets makkelijk.”

Schalke klom naar de veertiende plaats. De ploeg van Stevens heeft nu zes punten meer dan VfB Stuttgart, dat als nummer 16 in de gevarenzone staat. Stuttgart verloor met 3-0 bij Eintracht Frankfurt. Filip Kostic, oud-speler van FC Groningen én Stuttgart, maakte de eerste twee doelpunten. Jonathan de Guzman en Jetro Willems vielen in bij de thuisclub.

Bekijk hier de uitslagen en stand in de Bundesliga