Sport/Autosport
337365717
Autosport

Lewis Hamilton: ’Mijn woorden waren misschien niet goed gekozen’

Lewis Hamilton arriveert in Jeddah.

Lewis Hamilton arriveert in Jeddah.

JEDDAH - Lewis Hamilton verklaarde na het teleurstellende weekeinde van Mercedes in Bahrein, dat zijn team te weinig met zijn input heeft gedaan bij de ontwikkeling van de nieuwe auto. „Mijn woorden waren misschien niet goed gekozen”, kwam hij in Saoedi-Arabië terug op zijn opmerkingen, die voor flink wat ophef zorgden.

Lewis Hamilton arriveert in Jeddah.

Lewis Hamilton arriveert in Jeddah.

„Het klopt dat je het met bepaalde teamleden soms niet helemaal eens bent, maar dan is het belangrijk dat je goed blijft communiceren.”

Mercedes eindigde in Bahrein met Hamilton en George Russell als vijfde en zevende. Hoewel het er niet op lijkt dat het team binnenkort weer races kan winnen, wil Hamilton vooralsnog niets weten van een vertrek. „Dit team voelt nog steeds als familie. Ik wil niet weg, al moeten we wel een stap zetten”, aldus de zevenvoudig wereldkampioen, die wel veranderingen eist.

Hamilton doet belofte

„We moeten harde noten kraken om het gat met de concurrentie te dichten. Eigenlijk kunnen we op dit moment alleen winnen als de rijders van Red Bull en Ferrari uitvallen. Terwijl het erop lijkt dat Aston Martin inmiddels ook sneller is.”

Hamilton laat zich niet ontmoedigen door de huidige situatie, maar is weinig optimistisch over zijn kansen om dit jaar nog zijn achtste wereldtitel te winnen. „We houden van een uitdaging, maar rijden natuurlijk liever vooraan. Later dit jaar hopen we de aansluiting te vinden, al is het dan waarschijnlijk wel te laat om nog mee te doen voor de wereldtitel.”

De 38-jarige Hamilton sloot af met een belofte. „Ik ga sowieso weer een keer winnen, maar het gaat misschien wel even duren.”