Sport/Voetbal
3381100
Voetbal

Clubs morren om aanpassingen voor Ajax

Feyenoord is niet blij met de aanpassingen in het competitieschema.

Feyenoord is niet blij met de aanpassingen in het competitieschema.

Feyenoord is niet blij met veranderingen in het programma van de Eredivisie vanwege de Champions League-deelname van Ajax. Ook FC Groningen is ontevreden over de aanpassingen die de KNVB heeft doorgevoerd, voor het geval de Amsterdammers de halve finales halen.

Feyenoord is niet blij met de aanpassingen in het competitieschema.

Feyenoord is niet blij met de aanpassingen in het competitieschema.

De voetbalbond heeft opnieuw besloten twee wedstrijden van Ajax te verplaatsen. Zo is de thuiswedstrijd van Groningen tegen Ajax een dag naar voren gehaald, van zondag 21 naar zaterdag 20 april. „Zeer teleurstellend”, zegt algemeen directeur Hans Nijland, die vreest dat de duizenden fans die al een kaartje hadden gekocht nu worden gedupeerd.

"Zeer teleurstellend"

„Dat vinden wij uitermate vervelend. De KNVB heeft ons een aantal weken terug op de hoogte gebracht van de overweging om wedstrijden te verplaatsen, waaronder die van ons tegen Ajax. In het algemeen belang van het Nederlands voetbal stonden wij er destijds voor open om hierin mee te denken. Wij hebben toen wel aangegeven dat we een eventuele verplaatsing ruim vóór de start van de vrije kaartverkoop wilden horen”, benadrukt Nijland. „Minder dan drie weken voordat de wedstrijd wordt gespeeld, is deze alsnog verplaatst naar zaterdag. Zeer teleurstellend.”

Het verplaatsen van de wedstrijden van Ajax heeft ook gevolgen voor Feyenoord. Het duel van de Rotterdammers tegen AZ begint zaterdagavond 20 april een uur later, om 20.45 uur. Het duel tegen NAC Breda op woensdag 24 april gaat van 18.30 naar 20.45 uur.

Feyenoord staat negatief tegenover de nieuwe tijden en heeft dit aangekaart bij de KNVB, valt te lezen op de website van de Rotterdammers. De club wijst erop dat de wijzigingen voor seizoenkaarthouders op een laat moment komen. Dat geldt ook voor supporters die al losse kaarten hebben en supporters die kaarten hebben voor het uitvak in Breda.

Bovendien is het late tijdstip volgens Feyenoord voor de jonge supporters ongunstig. Daarnaast zijn er ook veel supporters die nog een lange terugreis voor de boeg hebben. De KNVB heeft echter toch besloten deze wijzigingen door te voeren.