Sport/Voetbal
3381152
Voetbal

De Wit en Lang verlengen contract bij Ajax

Dani de Wit hier in het uitduel met Real Madrid.

Dani de Wit hier in het uitduel met Real Madrid.

AMSTERDAM - Ajax heeft de contracten van Dani de Wit en Noa Lang verlengd. De 21-jarige De Wit en de twee jaar jongere Lang liggen nu beiden tot de zomer van 2021 vast in Amsterdam. De twee middenvelders werden vorig seizoen met Jong Ajax kampioen in de eerste divisie.

Dani de Wit hier in het uitduel met Real Madrid.

Dani de Wit hier in het uitduel met Real Madrid.

De Wit debuteerde ruim een jaar geleden in de hoofdmacht van Ajax, waarin hij tot nu toe tien wedstrijden speelde. De aanvallende middenvelder uit Hoorn had vorig seizoen met dertien doelpunten een belangrijk aandeel in het kampioenschap van Jong Ajax in de eerste divisie. De Wit wacht nog op zijn eerste treffer op het hoogste niveau.

De jeugdinternational van Jong Oranje kwam dit seizoen twee keer als invaller in actie in het hoofdtoernooi van de Champions League: in de groepswedstrijd uit tegen Bayern München (1-1) en tijdens de glorieuze return in de achtste finales tegen Real Madrid (1-4).

Lang debuteerde in september vorig jaar tijdens de bekerwedstrijd tegen Te Werve in het eerste elftal. De international van Oranje onder 20 jaar mocht afgelopen maand twee keer invallen in de eredivisie. Met een assist in de slotfase op Daley Blind had Lang een belangrijk aandeel in de winst op PEC Zwolle (2-1).