Sport/Darts
339954039
Darts

De gil van de ’Queen of the Palace’: ’Ik ben zo gelukkig!’

Fallon Sherrock zet dartsfans in vuur en vlam met magistrale worp in historische zege

Fallon Sherrock

Fallon Sherrock

WOLVERHAMPTON - Fallon Sherrock blijft maar schitteren op de Grand Slam of Darts, die plaatsvindt in het Engelse Wolverhampton. De 27-jarige ’Queen of the Palace’ versloeg dinsdag in haar laatste groepswedstrijd Gabriel Clemens met 5-3 en stootte als eerste vrouw ooit door naar de knock-outfase.

Fallon Sherrock

Fallon Sherrock

Clemens had vier sets nodig om Sherrock uit het toernooi te kegelen en leek zijn schaapjes op het droge te hebben bij een 3-1 voorsprong. Maar toen ging de motor van de Britse op volle toeren draaien. Ze won vier sets op rij, pakte de overwinning én de groepswinst.

Met een worp van 170 (hoger kan niet) boekte ze haar plaats bij de laatste zestien. Geen enkele vrouw deed haar dit ooit voor. Sherrock gilde het dan ook uit van enthousiasme. „Ik weet met mijn blijdschap geen raad”, reageerde ze na afloop. „Met die 170 erbij. Wow. Ik ben zo gelukkig!”

Sherrock veegde eerder in het toernooi nog de vloer aan met de Belg Mike De Decker. Die kon geen enkele set winnen en verloor met 5-0. De Britse neemt het nu op tegen Mensur Suljovic voor een plek in de kwartfinales.

Bron: Het Nieuwsblad