Sport/Voetbal
3401502
Voetbal

Van Bommel prijst Pereiro

Gaston Pereiro en Mark van Bommel

Gaston Pereiro en Mark van Bommel

Mark van Bommel is blij met de manier waarop Gaston Pereiro zich opstelt in de spelersgroep van PSV.

Gaston Pereiro en Mark van Bommel

Gaston Pereiro en Mark van Bommel

De Uruguayaanse middenvelder zat de laatste weken op de reservebank, maar mocht donderdag tegen PEC Zwolle (4-0) weer eens vanaf het begin meedoen. Pereiro gaf de assist bij de 1-0 van Luuk de Jong.

„Gaston is gewoon een speler die een elftal nodig heeft, een speler met bijzondere kwaliteiten”, aldus trainer Mark van Bommel vrijdag. „Als het elftal wat minder staat, gaat dat wat sneller ten koste van hem. Het mooie is dat Gastón een speler is die niet in de war raakt als hij een tijdje niet speelt. Aan hem merk je niet dat hij een tijdje niet heeft gespeeld. Dat is ook onverstoorbaarheid.”

Het was voor PSV de eerste ruime zege sinds begin februari op Fortuna Sittard (5-0). In de tussentijd verspeelde PSV, dat zondag in Arnhem tegen Vitesse aantreedt, de nodige punten. De wedstrijden die wel werden gewonnen, waren niet heel spectaculair.

Van Bommel: „We spelen heel stabiel en we geven eigenlijk amper kansen weg. Al voor langere tijd. Soms duurt het wat langer voordat we een tegenstander kapot spelen, maar het lukt ons vaak wel. Dat is kwaliteit.”