Sport/Wielrennen
340423709
Wielrennen

Tourwinnaar Jonas Vingegaard wint rit over betonwegen in Kroatië

Jonas Vingegaard

Jonas Vingegaard

PRIMOSTEN - De Deen Jonas Vingegaard heeft de derde etappe van de Ronde van Kroatië gewonnen. Het was een rit over 157 kilometer van Sinj naar Primošten met een korte klim aan het einde, deels over een gravelpad.

Jonas Vingegaard

Jonas Vingegaard

De renner van Jumbo-Visma, die in Kroatië zijn eerste wedstrijd rijdt na de door hem gewonnen Tour de France, versloeg in de sprint de Brit Oscar Onley van Team DSM in de sprint. De Sloveen Matej Mohoric werd derde.

De 21-jarige Italiaan Jonathan Milan (Bahrain-Victorious) behield de leiding in het algemeen klassement. De winnaar van de eerste twee etappes heeft 1 seconde voorsprong op Vingegaard. De Deen was aangenaam verrast door zijn optreden. „Het is fijn om eens in het laatste deel van het seizoen een koers te winnen. De afgelopen jaren was ik in het najaar niet meer op mijn best”, vertelde Vingegaard. „Het was een lastige finale met een klim op een gravelpad. Je kon niet aanzetten door op de pedalen te gaan staan, je moest blijven zitten.”

De Nederlander Mathijs Paasschens finishte als tiende in de koers, die officieel de naam CRO Race draagt en zondag eindigt.