Sport/Voetbal
341808423
Voetbal

Lampard zet twijfels bij Premier League-hervatting: ’Voetbal moet plaats kennen’

Frank Lampard

Frank Lampard

LONDEN - Volgens Chelsea-trainer Frank Lampard moeten er nog flink wat hindernissen worden genomen voordat de Engelse competitie kan worden hervat.

Frank Lampard

Frank Lampard

„Ik ben me heel bewust van het verlangen van de bevolking om het voetbal terug te krijgen, vanwege de verstrooiing en omdat we van voetbal houden, maar ik besef ook dat er nog heel wat obstakels zijn die we moeten overwinnen”, zei hij op de website van Chelsea.

Risico’s

De Premier League heeft gezegd dat de gezondheid en veiligheid van spelers en begeleiders het belangrijkste zijn, maar Lampard vraagt zich af hoe het mogelijk is dat de spelers geen risico’s lopen in deze contactsport. Daarnaast moet er volgens de coach fors worden getest en hij vindt dat die testen eerst moeten gaan naar mensen die in de frontlinie van de zorg staan. „Voetbal moet zijn plek daarin kennen”, zei Lampard.

Als laatste ziet de voormalig voetballer van Chelsea ook nog wat discussies binnen het voetbal die moeten worden opgelost, zoals wat te doen met spelers van wie de contracten aflopen.