Nieuws/Sport
342155297
Sport

BMX’er Kai Sakakibara in kunstmatige coma gebracht na val

Kai Sakakibara (foto uit juli 2019)

Kai Sakakibara (foto uit juli 2019)

De Australische BMX’er Kai Sakakibara is door artsen in een kunstmatige coma gebracht nadat hij zaterdag bij een val tijdens de wereldbekerwedstrijd van het Australische Bathurst verwondingen aan het hoofd had opgelopen. Dat heeft zijn familie bekendgemaakt.

Kai Sakakibara (foto uit juli 2019)

Kai Sakakibara (foto uit juli 2019)

De wedstrijden in Bathurst werden kort na zijn val afgebroken omdat de wind voor gevaarlijke omstandigheden zorgde. Zondag werd er helemaal niet meer gestart.

Sakakibara is zondag geopereerd en wordt, zoals het er nu naar uitziet, twee weken in coma gehouden. „Kai’s situatie is kritiek maar stabiel. Hij is in goede handen”, liet de familie weten. „We weten dat er nog een lange weg te gaan is, maar we blijven positief. Het gaat nu alleen om herstel, Kai’s carrière als BMX’er staat even stil”, liet de familie weten. Jongere zus Saya geldt als medaillekandidaat bij de Olympische Spelen van Tokio. Haar 23-jarige broer is de nummer 10 op de wereldranglijst, die wordt aangevoerd door Niek Kimmann. De Nederlander liet zaterdag de eerste race lopen omdat hij het te gevaarlijk vond.