Nieuws/Sport
3439
Sport

Mexicaanse middenvelder begint in Almelo op de bank

Guardado verrassing bij PSV

PSV-middenvelder Andres Guardado.

PSV-middenvelder Andres Guardado.

Andres Guardado is sneller dan verwacht teruggekeerd in de wedstrijdselectie van PSV. De middenvelder begint op de bank. De Eindhovenaren krijgen zaterdagavond bezoek van Heracles Almelo.

PSV-middenvelder Andres Guardado.

PSV-middenvelder Andres Guardado.

Guardado viel twee weken geleden in het duel met sc Heerenveen (1-1) uit met een hamstringblessure. Trainer Phillip Cocu sprak toen de verwachting uit dat hij de middenvelder lange tijd zou moeten missen. Guardado is echter verrassend snel weer fit geraakt.

Het duel tussen PSV en Heracles betekent ook een clash tussen de gebroeders Pröpper. Davy begint bij de landskampioen op het middenveld, terwijl Robin bij de thuisploeg een centraal duo vormt Justin Hoogma.

Pröpper neemt zaterdagavond de controlerende rol van Guardado op zich. Siem de Jong en Bart Ramselaar spelen iets verder naar voren. Voorin wordt Luuk de Jong vergezeld door vleugelspelers Gaston Pereiro en Steven Bergwijn.

Santiago Arias en Nicolas Isimat-Mirin moeten hopen op een invalbeurt. Trainer Phillip Cocu geeft de voorkeur aan de verdedigers Joshua Brenet en Daniel Schwaab. Zij vormen een defensie met doelman Jeroen Zoet, Héctor Moreno en Jetro Willems.

Opstelling

Heracles Almelo: Castro; Te Wierik, Pröpper, Hoogma, Breukers; Bruns, Pelupessy, Duarte; Navratil, Armenteros en Kuwas.

PSV: Zoet; Brenet, Schwaab, Moreno, Willems; S. de Jong, Propper, Ramselaar; Pereiro, L. de Jong en Bergwijn.