Sport/Autosport
3439925
Autosport

Herbeleef kwalificatie GP China: Verstappen 5e

Max Verstappen in actie op de baan in China.

Max Verstappen in actie op de baan in China.

Max Verstappen heeft zich zaterdag als vijfde gekwalificeerd voor de Grand Prix van China. De pole position was voor Valtteri Bottas. Verslaggever Erik van Haren was ter plekke. Herbeleef hieronder aan de hand van zijn ’live tweets’ de kwalificatie.

Max Verstappen in actie op de baan in China.

Max Verstappen in actie op de baan in China.

,,Ik denk dat Ferrari hier erg snel is, maar de tweede startrij zou mooi zijn”, keek Verstappen vrijdag vooruit. Dat lukte dus net niet. Een goede kwalificatie zou hem goede papieren moeten geven voor de Grand Prix van zondag. ,,Dan zullen we er nog dichterbij zitten. En je kan hier inhalen, hè.”

Verstappen zette zaterdag in de derde training voor de Grand Prix van China de zevende tijd neer. De Nederlandse Formule 1-coureur liet een tijd van 1.34.447 noteren.

De derde vrije training werd voortijdig afgevlagd door een crash van Alexander Albon van Toro Rosso, de coureur bleef ongedeerd. Door de crash kwam de Nederlandse coureur niet aan zijn laatste run toe voor de kwalificaties later op zaterdag.

Valtteri Bottas uit Finland klokte met 1.32.830 de snelste tijd en bleef daarmee de Duitser Sebastian Vettel (1.33.222) en de Monegask Charles Leclerc (1.33.248) net voor.