Sport/Voetbal
3440938
Voetbal

Allegri staat achter vele wissels Juventus

Massimiliano Allegri

Massimiliano Allegri

FERRARA - Trainer Massimiliano Allegri van Juventus heeft geen spijt van zijn beslissing om in de competitiewedstrijd tegen SPAL bijna al zijn basisspelers rust te geven.

Massimiliano Allegri

Massimiliano Allegri

Het veredelde B-elftal van de 'Oude Dame' liet tegen SPAL de kans liggen om het achtste kampioenschap op rij al binnen te halen. Juventus verloor in Ferrara met 2-1 en moet daardoor nog even wachten op het titelfeest.

,,Het was heel makkelijk geweest om vandaag gewoon mijn vaste elftal op te stellen en de 'Scudetto' binnen te halen'', zei Allegri. ,,Maar omdat we dit jaar zo enorm goed presteren in de Serie A, konden we het ons permitteren om de focus op de volgende Champions League-wedstrijd te leggen. De vele jonge spelers die nu een kans kregen, deden het erg goed. Alleen bij de tweede goal gingen we de fout in. We wilden het graag vandaag afmaken, maar we moeten ons ook op Europa concentreren.''

Juventus ontvangt dinsdag Ajax voor de return in de kwartfinales van de Champions League. Het eerste duel woensdag in Amsterdam eindigde in 1-1.