Sport/Voetbal
344136934
Voetbal

Groeneveld heeft droomtransfer naar Premier League te pakken

Arnaut Danjuma Groeneveld

Arnaut Danjuma Groeneveld

Arnaut Danjuma Groeneveld heeft een droomtransfer naar de Engelse topcompetitie te pakken. De aanvaller tekent een vijfjarig contract bij AFC Bournemouth.

Arnaut Danjuma Groeneveld

Arnaut Danjuma Groeneveld

De overstap van het Belgische Club Brugge naar de Premier League hing al een tijdje in de lucht voor Danjuma. Na de medische keuring heeft de geboren Nigeriaan officieel de overstap gemaakt naar de nummer 14 van de Premier League van vorig seizoen.

„Dit is een geweldige stap voor mij”, vertelt Danjuma tegen afcbTV, het clubkanaal van Bournemouth. „De Premier League is een geweldige plek om te voetballen, zeker bij een club als deze. De afgelopen 24 uur waren hectisch, maar ik ben blij om nu hier te zijn, bij een club waar ik allemaal positieve dingen over hoor. De speelstijl van de club past mij bij. Ik hou van aanvallen en kan niet wachten om te beginnen.”

„Wij volgen Arnaut al jaren”, vertelt clubbaas Neill Blake. „Hij heeft alles in huis om een belangrijke rol te gaan vervullen in het team. Ik ben ervan overtuigd dat Arnaut het gaat laten zien hier.”

Volgens Belgische media betaalt Bournemouth een slordige vijftien miljoen euro voor de tweevoudig Oranje-international. Club Brugge nam Danjuma in 2018 voor slechts één miljoen euro over van NEC. Voordat de 22-jarige aanvaller in Nijmegen neerstreek, doorliep hij de jeugdafdeling van PSV, maar daar wist Danjuma nooit door te breken tot het eerste elftal.

Wegens blessures kwam Danjuma afgelopen seizoen weinig in actie voor Club Brugge of het Nederlands elftal, waarvoor hij in oktober 2018 zijn debuut maakte tijdens het Nations League-duel met Duitsland. Een aantal dagen later speelde hij met Oranje een oefenwedstrijd tegen België. Toen maakte hij zijn eerste doelpunt voor Nederland.

Bournemouth start het nieuwe Premier League-seizoen op 10 augustus, dan is het gepromoveerde Sheffield United in eigen huis de tegenstander.