Sport/Voetbal
3442544
Voetbal

Van Bommel: ’Achteraf blij dat je wint’

Mark van Bommel

Mark van Bommel

EINDHOVEN - PSV-trainer Mark van Bommel is blij dat zijn ploeg de 2-1 zege tegen De Graafschap over de streep wist te trekken. „Het was zegmaar, vrij lastig.”

Mark van Bommel

Mark van Bommel

De oefenmeester vindt dat zijn ploeg vooral wat ongelukkig in de afronding was. „We hebben genoeg kansen gehad. Normaal gesproken gaan dit soort ballen er wel in. Nu blijf je gieten”, zegt hij filosofisch tegen Fox Sports.

Hij vervolgt: „Achteraf moet je blij zijn dat je hem nu nog wint. Bij de 2-1 ben ik zo blij omdat ik mij daar meer speler als trainer voel. We hadden zoveel kansen. Laat ik voorop stellen; we speelden niet goed en erg stroef. Op een gegeven moment denk je: ’Potverdorie, hoe lang gaat dit nog duren?’. Het zijn uiteindelijk allemaal momenten die de wedstrijd beslissen. En mag je blij zijn dat je nog wint.”

Volgens Van Bommel kwam PSV ’afspraken niet na’ bij de 0-1. Al wilde hij niet zeggen om wie het ging. „Je doelt op Dumfries daar?”, aldus Fox Sports-interviewster Helene Hendriks. „Ja, onder andere”, aldus Van Bommel.

En wordt nu toch nog kampioen volgens de coach? „Dat zien we over vier wedstrijden.”