Sport/Voetbal
344377133
Voetbal

Ene Braziliaan wil vertrekken, andere naar Olympische Spelen

Steven Berghuis moet concurrentie aangaan met Brazilianen Neres en Antony

Antony (l.) en David Neres

Antony (l.) en David Neres

Om in voetbaltermen te spreken, ziet Ajax in Steven Berghuis een niet te missen kans. Voor de transfersom van vier miljoen euro draait directeur voetbalzaken Marc Overmars zijn hand niet om.

Antony (l.) en David Neres

Antony (l.) en David Neres

Ga maar na. Ajax slaagde er deze week in om Lassina Traoré aan Shakhtar Donetsk te verkopen voor een bedrag dat met bonussen kan oplopen tot tien miljoen euro. Traoré was weliswaar een talent, maar achter Sébastien Haller, Brian Brobbey en zelfs Dusan Tadic ’gewoon’ de vierde spits.

Bij Ajax heeft Berghuis op dit moment nog te maken met de concurrentie van Antony en David Neres. Het is echter een publiek geheim dat Neres een transfer wil maken en directeur voetbalzaken Marc Overmars bereid is om daar – voor de juiste prijs – aan mee te werken. Antony heeft toestemming gekregen om met Brazilië deel te nemen aan de Olympische Spelen, waardoor hij pas laat in Amsterdam terugkeert.

Afgelopen winter vertrok Quincy Promes naar Spartak Moskou en deze zomer keerde de gehuurde Oussama Idrissi terug naar FC Sevilla, waardoor er naarstig naar een buitenspeler werd gespeurd. Ajax hoopt op korte termijn ook Kamaldeen Sulemana aan te trekken. Een akkoord met Nordsjaelland is geen probleem en ook de persoonlijke eisen van de Ghanese aanvaller zijn te overzien. De deal hangt nu nog op de commissie van de zaakwaarnemers.