Sport/Tennis
345267526
Tennis

Lorenzo Sonego: ’Dit is zeker weten de mooiste overwinning uit mijn leven’

Lucky loser bezorgt Novak Djokovic pijnlijke nederlaag

Novak Djokovic kan zijn koffers pakken in Wenen.

Novak Djokovic kan zijn koffers pakken in Wenen.

Novak Djokovic heeft op het indoortoernooi van Wenen een pijnlijke nederlaag geleden in de kwartfinales. De nummer 1 van de wereld werd met 6-2 6-1 verrast door de Italiaanse lucky loser Lorenzo Sonego, de mondiale nummer 42.

Novak Djokovic kan zijn koffers pakken in Wenen.

Novak Djokovic kan zijn koffers pakken in Wenen.

De partij duurde slechts 68 minuten. Djokovic verloor maar liefst vijf keer zijn servicegame en wist geen van zijn zes breakpoints te verzilveren.

Voor Djokovic was het pas zijn derde nederlaag van het seizoen. Hij werd gediskwalificeerd op de US Open na het raken van een lijnrechter met een bal en in de finale van Roland Garros bleek Rafael Nadal in drie sets te sterk.

Nooit eerder won Djokovic slechts drie games in een wedstrijd over twee gewonnen sets. Op de Australian Open van 2005 pakte Djokovic maar drie games tegen Marat Safin. Toen werd het 6-0, 6-2 6-1.

Sonego wist zich afgelopen weekend via de kwalificaties niet te plaatsen voor het hoofdtoernooi, maar mocht op het laatste moment toch deelnemen omdat de Argentijn Diego Schwartzman zich had afgemeld. Djokovic accepteerde voor het toernooi in Oostenrijk een wildcard, met als doel het jaar als de mondiale nummer 1 af te sluiten. Die missie is geslaagd.

„Dit is zeker weten de mooiste overwinning uit mijn leven. Novak is de beste speler ter wereld. Vandaag speelde ik zo waanzinnig goed”, zei Sonego. „Het is ongelooflijk. Ik speelde de beste wedstrijd uit mijn loopbaan.”

Thiem

Eerder op de dag werd US Open-kampioen Dominic Thiem met 7-6 (5) 6-2 verslagen door de Rus Andrej Roeblev. Thiem schreef het toernooi in eigen land vorig jaar op zijn naam.