Sport/Voetbal
3454604
Voetbal

Liverpool zonder zieke Lovren in return

Dejan Lovren

Dejan Lovren

PORTO - Liverpool moet het in de return tegen FC Porto in de kwartfinales van de Champions League stellen zonder Dejan Lovren. De Kroatische verdediger is ziek achtergebleven in Engeland. Manager Jürgen Klopp heeft 21 spelers meegenomen naar Portugal, waar de 'Reds' een voorsprong van 2-0 verdedigen.

Dejan Lovren

Dejan Lovren

Lovren vormde vorige week op Anfield het centrale duo met Virgil van Dijk. De aanvoerder van Oranje krijgt woensdag in Estádio do Dragão vermoedelijk Joël Matip naast zich staan, al is Joe Gomez ook een optie. Linksback Andy Robertson is na een schorsing weer inzetbaar.

Georginio Wijnaldum keert mogelijk ook weer terug in de basis. De Rotterdamse middenvelder zat de laatste twee wedstrijden vanwege rugklachten op de bank. Wijnaldum kwam tegen Porto helemaal niet in actie, tijdens de gewonnen competitiewedstrijd tegen Chelsea (2-0) deed hij zondag de laatste 25 minuten mee.

,,We gaan naar Portugal met de intentie om ook daar te winnen'', zei Klopp voor vertrek. ,,Dat moet ook. Als wij met een achterstand van 2-0 de return in zouden gaan, hadden we onszelf zeker niet kansloos geacht. Zo zal Porto ook denken. Als je naar de halve finales wil, moet je daarvoor vechten. Dat gaan we doen.''

Bij Porto keren verdediger Pepe en middenvelder Héctor Herrera na een schorsing terug in de ploeg. ,,Ik heb in de eerste wedstrijd wel gezien dat we Liverpool pijn kunnen doen'', zei Herrera. ,,Vorig seizoen verloren we thuis met 5-0 van ze, maar dat telt nu niet meer. We krijgen de kans om historie te schrijven en die kans willen we niet laten liggen.''