Sport/Wielrennen
346188894
Wielrennen

Merckx (74) en De Vlaeminck (72) opgenomen

Belgische wielerhelden in ziekenhuis

Eddy Merckx

Eddy Merckx

Eddy Merckx (74) is zondag met spoed opgenomen in het ziekenhuis van Dendermonde. De wielerkampioen kwam ten val tijdens een fietstocht met vrienden. Roger de Vlaeminck (72) werd afgelopen weekend onwel en moest ook naar het ziekenhuis worden overgebracht.

Eddy Merckx

Eddy Merckx

Merckx, die tussen 1969 en 1974 vijf keer de Tour de France op zijn naam schreef, kwam ten val en hield daar zware hoofdwonden aan over. De Belg werd vervolgens met spoed overgebracht naar het ziekenhuis van Dendermonde.

Aangezien Merckx drager is van een pacemaker, wil men geen verdere risico’s nemen en zal hij vandaag (maandag, red.) verder onderzocht worden. Als de onderzoeken geen verdere complicaties aan het licht brengen, zal Merckx vandaag al worden overgebracht naar een gewone ziekenhuiskamer.

De Vlaeminck

Net als Merckx ligt dus ook De Vlaeminck in het ziekenhuis. De 72-jarige wielerlegende werd dit weekend onwel en werd met koorts op de intensive care opgenomen in het AZ Alma in Eeklo.

De Vlaeminck ondergaat momenteel bijkomende onderzoeken om uit te maken wat er precies aan de hand is. De viervoudige winnaar van Parijs-Roubaix liet vanuit het ziekenhuis aan Het Nieuwsblad weten dat hij zich gezien de omstandigheden goed voelt. De Vlaeminck zou minstens 48 uur in observatie worden gehouden.

Koude rillingen

„Koude rillingen voortdurend”, zei hij zondag tegen de Belgiche krant. „Ik voel me niet ziek, maar ze willen weten waar die pijnlijke nek en die rillingen vandaan komen. Ze hebben al van alles met mij gedaan: onder de scanner, longen en buik onderzocht. Ze willen de oorzaak kennen. Om die reden moet ik zeker 48 uur gecontroleerd worden”, aldus de 72-jarige ’Monsieur Paris-Roubaix’.

„Ik kreeg ook al Claudine (Merckx) aan de lijn. Dat moet lukken dat we allebei ongeveer op hetzelfde moment in het ziekenhuis liggen. Ik hoop dat ze snel weten welke bacterie of zoiets in het spel is. Dat zet zich op de spieren hé. Ze hebben gezegd dat ik veertien dagen moet blijven om te weten vanwaar die rillingen kwamen. Dat is niet goed hé.”