Sport/Voetbal
3474250
Voetbal

Oranje-captain kan vierde Nederlander met onderscheiding worden; ook Miedema genomineerd

Van Dijk in de race voor Engelse ereprijs

Virgil van Dijk woensdag na zijn goal tegen FC Porto.

Virgil van Dijk woensdag na zijn goal tegen FC Porto.

LONDEN - Virgil van Dijk behoort tot de zes genomineerden die strijden voor de uitverkiezing van voetballer van het jaar in de Engelse Premier League.

Virgil van Dijk woensdag na zijn goal tegen FC Porto.

Virgil van Dijk woensdag na zijn goal tegen FC Porto.

De verkiezing wordt gehouden door Professional Footballers’ Association (PFA), de vakbond voor spelers in Engeland. De verdediger van Liverpool heeft onder meer teamgenoot Sadio Mané als concurrent.

De andere kandidaten zijn Sergio Agüero, Bernardo Silva en Raheem Sterling (allen Manchester City) en Belgisch international Eden Hazard van Chelsea. Vorig jaar ging de prijs naar Mohamed Salah, de aanvaller van Liverpool.

Bergkamp - Van Nistelrooy - Van Persie

Oranje-aanvoerder Van Dijk kan de vierde Nederlander worden die de prestigieuze prijs in ontvangst mag nemen. Eerder deden dat Dennis Bergkamp (1998, Arsenal), Ruud van Nistelrooy (2002, Manchester United) en Robin van Persie (2012, Arsenal).

Talent van het Jaar

Sterling en Silva zijn ook genomineerd in de verkiezing voor Talent van het Jaar. De andere spelers die daarvoor in aanmerking komen zijn Trent Alexander-Arnold (Liverpool), Declan Rice (West Ham United), Marcus Rashford (Manchester United) en David Brooks (Bournemouth). De leden van de PFA mogen stemmen, waarna de prijzen op 28 april worden uitgereikt.

Bekijk hier de stand en het programma in de Premier League

Miedema

Bij de vrouwen strijdt Vivianne Miedema mee om de Player of the Year-award. De spits van Arsenal en de Oranjevrouwen is met twintig doelpunten zeer belangrijk voor de FA Women’s Super League. De 22-jarige neemt het op tegen Erin Cuthbert, So Yun Ji (beiden Chelsea), Steph Houghton, Nikita Parris en Keira Walsh (alle drie Manchester City).