Sport/Voetbal
3474978
Voetbal

FC Emmen doet uitstekende zaken in Eredivisie

De vreugde is groot bij de spelers van FC Emmen.

De vreugde is groot bij de spelers van FC Emmen.

FC Emmen heeft drie belangrijke punten bijgeschreven in de strijd tegen degradatie. De ploeg van trainer Dick Lukkien won met 2-0 van FC Utrecht en staat voorlopig zes punten los van de degradatiezone.

De vreugde is groot bij de spelers van FC Emmen.

De vreugde is groot bij de spelers van FC Emmen.

Michael de Leeuw opende na een half uur met een kopbal de score en Keziah Veendorp maakte er tien minuten later met een bekeken schot met links 2-0 van. FC Utrecht drong na rust aan, maar kon de vierde overwinning in eigen huis van FC Emmen niet voorkomen. In september van vorig jaar won FC Emmen in de Galgenwaard ook van FC Utrecht. Het werd toen 1-2.

FC Emmen bleef voor de derde keer op rij ongeslagen. Vorige week speelde het 1-1 tegen NAC, een week eerder werd sc Heerenveen met 2-0 verslagen. De club uit Drenthe staat na 31 speelronden op 32 punten. De laatste eredivisiedebutant met dertig of meer punten na 31 wedstrijden was SC Cambuur in 1992-1993 (30 punten).

FC Utrecht stelt de laatste weken juist teleur. Het kwam voor het eerst sinds januari 2010 in drie opeenvolgende competitiewedstrijden niet tot scoren. Het verloor eerder deze maand met 5-0 bij ADO Den Haag en bleef in eigen stadion op 0-0 steken tegen Vitesse.

Bekijk ook de uitslagen, het programma en stand in de Eredivisie.