Sport/Voetbal
3476497
Voetbal

Van Bommel gooit alles op de aanval tegen ADO

Mark van Bommel

Mark van Bommel

EINDHOVEN - PSV-trainer Mark van Bommel heeft voor het thuisduel met ADO Den Haag van later deze zondag een basisplaats ingeruimd voor Donyell Malen.

Mark van Bommel

Mark van Bommel

De aanvaller krijgt de voorkeur boven Mohamed Ihattaren, die vorige week in de wedstrijd tegen De Graafschap nog aan de aftrap stond. De jonge middenvelder werd toen in de rust bij een 0-1 achterstand vervangen door Malen, die vandaag dus vanaf het begin af aan mag spelen.

Met het opstellen van Malen kan Van Bommel variëren in zijn veldbezetting. Luuk de Jong kan op zijn vaste positie als diepste spits spelen, maar kan zich ook als bijsluitende middenvelder laten gelden. Het kwartet aanvallende spelers (naast De Jong en Malen starten ook Hirving Lozano en Steven Bergwijn) wordt in de rug gedekt door de controleurs Pablo Rosario en Michal Sadilek.

PSV heeft een overwinning absoluut nodig, nu koploper Ajax gisteravond al drie punten ophaalde in Groningen. Tegenstander ADO Den Haag is door de nederlaag van De Graafschap en de remise van Excelsior helemaal veilig en kan vrijuit spelen. Met acht punten achterstand op de achtste plaats lijken de play-offs om Europees voetbal ook niet meer haalbaar voor de formatie van Fons Groenendijk, die Tom Beugelsdijk door een schorsing moet missen.

Volg PSV-ADO Den Haag hier van minuut tot minuut via onze uitgebreide livewidget