Sport/Voetbal
3478263
Voetbal

Foto: Spelers PSG eren brandweer Parijs

Edinson Cavani bedankt het publiek

Edinson Cavani bedankt het publiek

PARIJS - De thuiswedstrijd van Paris Saint-Germain tegen AS Monaco stond naast de behaalde Franse landstitel, ook in het teken van de beschadigde Notre-Dame.

Edinson Cavani bedankt het publiek

Edinson Cavani bedankt het publiek

De spelers van coach Thomas Tuchel speelden in speciale shirts waarin ze de brandweer van Parijs bedankten voor hun inzet bij de bestrijding van de brand aan de kathedraal. Op de voorkant van het shirt was de Notre Dame afgebeeld, op de achterkant de naam van het iconische gebouw.

Sommige brandweerlieden en hun kinderen waren ook aanwezig in het Parc des Princes.

De club uit Parijs was vooraf aan het duel al verzekerd van de achtste landstitel, omdat de enig overgebleven concurrent Lille OSC op 0-0 was blijven steken bij Toulouse. Met nog vijf speelronden te gaan had PSG daardoor een onoverbrugbare voorsprong van zestien punten. De ploeg won in het kampioenduel met 3-1 van Monaco.

Voor de sterrenploeg van PSG is het de zesde titel in zeven jaar tijd. De Parijzenaars hadden al drie keer eerder de kans om de titel binnen te slepen, maar speelden gelijk tegen Strasbourg en verloren bij Lille (5-1) en Nantes (3-2). Met invalbeurten voor de lang geblesseerde Neymar en Edinson Cavani en vooral dankzij Mbappé werd de titel van een feestje voorzien.