Sport

Rotterdammers na 15 jaar terug in miljoenenbal

Alles over rentree Feyenoord in Champions League

Door ANP

Jean-Paul Boëtius juicht na een treffer voor Feyenoord.

Jean-Paul Boëtius juicht na een treffer voor Feyenoord.

ANP Pro Shots

Feyenoord is na bijna vijftien jaar afwezigheid terug in de Champions League.

Jean-Paul Boëtius juicht na een treffer voor Feyenoord.

Jean-Paul Boëtius juicht na een treffer voor Feyenoord.

ANP Pro Shots

De Rotterdamse club viert de rentree op het hoogste Europese podium met een thuiswedstrijd tegen Manchester City. Trainer Giovanni van Bronckhorst wil de peperdure sterrenploeg van Pep Guardiola bestrijden vanuit een hechte organisatie, gokkend op de omschakelmomenten bij balverlies van het favoriete City. Hij mist spits Nicolai Jørgensen en linksback Ridgeciano Haps vanwege blessures.

De laatste wedstrijd van Feyenoord in het hoofdtoernooi van de Champions League dateert van 13 november 2002. Een nederlaag in De Kuip tegen Newcastle United (2-3) betekende dat de winnaar van de UEFA Cup al voor de winterstop uit Europa vloog. Met Manchester City komt woensdag weer een Engelse club naar Rotterdam, de favoriet bovendien in groep F. Napoli en Sjachtar Donetsk zijn de andere opponenten van de Nederlandse kampioen.

Uit voorzorg hangen metershoge netten langs driekwart van het veld in De Kuip, waar een deel van de tribunes leeg blijft. Feyenoord rekent op ruim 40.000 toeschouwers bij het duel dat om 20.45 uur begint.

Hieronder een overzicht van al het Feyenoord-nieuws van de afgelopen dagen. 

Lees ook: Van Bronckhorst laat hoorn op haak Gio hult zich in nevelen bij Feyenoord - 'Dat verwachtte toen ook niemand van Feyenoord'  - Feyenoord mist ook Haps tegen City - Kompany ontbreekt tegen Feyenoord De Kuip na metamorfose klaar voor 40.000-fans 'Scarface' fit voor Feyenoord

Video's:  - 'Er is van alles mogelijk voor Feyenoord'  - Guardiola groot fan van Nederlandse voetbal - 'Echt een gemis voor Feyenoord' - 'Serieus probleem voor Feyenoord'  - 'Niet onlogisch dat Feyenoord stap terugdeed' 

 

Lees meer over