Nieuws/Sport
3478670
Sport

Sport Kort: Ook Oostwouder naar knock-outfase WK tafeltennis

Ewout Oostwouder

Ewout Oostwouder

In de rubriek Sport Kort hebben we aandacht voor de overige sportgebeurtenissen. Dagelijks brengen we hier in een korte samenvatting de andere hoogtepunten.

Ewout Oostwouder

Ewout Oostwouder

22.19 uur: Wielrenner Tao Geoghegan Hart heeft de eerste etappe van de Ronde van de Alpen gewonnen. De Brit van team Sky vierde zijn eerste profzege in een heuvelachtige etappe met start en finish in Kufstein. Geoghegan Hart was in Oostenrijk de beste sprinter van een uitgedund peloton. De Spanjaard Alex Aranburu eindigde als tweede, voor de Zwitser Roland Thalmann. Chris Froome finishte als zesde. Pascal Ackermann, de kampioen van Duitsland, moest na een valpartij afstappen. De Ronde van de Alpen eindigt vrijdag in Bolzano.

18.30 uur: Ewout Oostwouder heeft het hoofdtoernooi van de WK tafeltennis bereikt. Hij was in een tussenronde te sterk voor Luka Mladenovic uit Luxemburg: 4-2. Rajko Gommers en Laurens Tromer schaarden zich in Boedapest niet bij de laatste 128. Jevhen Pryshchepa uit Oekraïne liet Gommers kansloos (4-0). De Vietnamees Anh Tu Nguyen schakelde Tromer uit: 4-1.

13.40 uur: Kim Vermaas plaatste zich ook voor de knock-outronden op het WK tafeltennis. De 23-jarige speelster uit Voorschoten versloeg in de voorronden de 18-jarige Akacheva Zaurech uit Kazachstan met 4-2 (12-10 7-11 11-9 8-11 11-9 11-7). Vermaas schaart zich daardoor bij de laatste 128 van het WK in Boedapest.