Sport/Voetbal
3480033
Voetbal

Van Persie: ’Spurs gaat beelden Feyenoord-Ajax bekijken’

Robin van Persie

Robin van Persie

Rotterdam - Robin van Persie heeft een groot deel van zijn carrière in de Premier League gespeeld en kent de aankomend tegenstander van Ajax in de Champions League al te goed.

Robin van Persie

Robin van Persie

door onze Telesportredactie

Van Persie verruilde in 2004 de Eredivisie voor de Premier League, waar hij een contract tekende bij Arsenal. Na tussenstops bij Manchester United en Fenerbache belandde RvP weer in Nederland, bij Feyenoord, waar hij zijn profcarrière begon.

Rivalen

In duels met Tottenham Hotspur - de aartsrivaal van Arsenal - kwam hij vaak als winnaar uit de bus. In tegenstelling tot de wedstrijden tegen de aartsrivaal van Feyenoord: Ajax. Daar trok Van Persie meestal aan het kortste eind. Tot dit seizoen. Met klinkende cijfers won Feyenoord in De Kuip van de Amsterdammers.

„Ja, we wonnen met 6-2 van Ajax. Dus zouden wij met 11-2 winnen van Juventus... En ja, Spurs gaat nu natuurlijk de beelden van onze wedstrijd tegen Ajax bekijken”, stelt Van Persie met een knipoog. Hij schatert. Weet ook wel weer te relativeren. De spits won de KNVB-beker en de Johan Cruijff Schaal met Feyenoord, maar verwachtte zelf natuurlijk meer van het huidige seizoen. Tegelijkertijd is hij niet ontevreden over het aantal doelpunten (zestien) en het aantal minuten dat hij heeft gemaakt in het laatste jaar van zijn carrière. Van Persie wordt deze zomer 36 jaar en zijn inbreng is groot geweest. Ook in die geweldige Klassieker tegen Ajax.

Champions League

Op dinsdag 30 april reist Ajax af naar Londen voor het eerste duel in de halve finale van de Champions League tegen Tottenham. Een week later (8 mei) krijgen de Amsterdammers de Spurs op bezoek.

Klik op onderstaande link voor een groot verhaal over Robin van Persie: