Sport/Voetbal
349104657
Voetbal

Spits belde met Femke Halsema

Eran Zahavi maakt het seizoen af bij PSV: ’We vluchten niet’

Amsterdam - Eran Zahavi maakt het seizoen af bij PSV. De Israëliër geeft in een bericht op Instagram aan dat hij zich niet uit het veld laat slaan door de overval op zijn huis van afgelopen zondag en gewoon de resterende doelen van de Eindhovense club wil helpen te behalen.

„Ik wil de geruchten over een vertrek stoppen”, zo schrijft hij. „We vluchten niet. Wel integendeel, ik blijf tot het einde van het seizoen om onze doelen te bereiken.”

Verder brengt Zahavi zijn dank onder woorden, waarbij hij ook aangeeft een telefoontje van de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema te hebben gehad. „Ik wil iedereen bedanken voor hun steun en medeleven. We willen benadrukken hoe belangrijk dit voor ons is en we voelen ons zeer geliefd in Nederland. Maandag heeft de burgemeester van Amsterdam ons gebeld om de familie een hart onder de riem te steken. Dat is bijzonder.”

PSV kan de aanvaller goed gebruiken in de twee resterende wedstrijden. Via een thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle en een bezoek aan FC Emmen moet het de tweede plaats zien vast te houden. AZ volgt momenteel op slechts een punt achterstand.