Sport

'Met het elftal van Gio is niet veel mis'

Guardiola spaart Feyenoord

Door Van onze Telesportredactie

Pep Guardiola stuurt zijn spelers aan vanaf de zijlijn.

Pep Guardiola stuurt zijn spelers aan vanaf de zijlijn.

Reuters

Pep Guardiola bleef aardig voor Feyenoord. Hij had van zijn collega Giovanni van Bronckhorst al begrepen dat de spanning zich meester had gemaakt van de meeste spelers bij de thuisclub. Dus vond de Man City-coach het niet eerlijk om Feyenoord neer te zetten als een ploeg die er niks van kan.

Pep Guardiola stuurt zijn spelers aan vanaf de zijlijn.

Pep Guardiola stuurt zijn spelers aan vanaf de zijlijn.

Reuters

"Ik denk dat wij gewoon zo goed waren. Met het elftal van Feyenoord is niet veel mis, maar de manier waarop wij aan het seizoen zijn begonnen is ongelooflijk. We scoren nu negen doelpunten in vijf dagen. Het is allemaal veel beter dan een jaar geleden", aldus Guardiola.

Hij aarzelde niet om zijn Belgische sterspeler Kevin De Bruyne (foto) eruit te lichten. "Kevin is zoveel stabieler, mentaal zo sterk. Hij is een van de beste spelers die ik ooit ben tegengekomen en met wie ik ooit heb gewerkt. Wat hij met en zonder bal deed, is fantastisch. Ik ben zo trots dat hij bij ons speelt."

In deze vorm moet Manchester City in staat zijn om de Premier League te winnen en in de Champions League meer te presteren dan in de voorbije jaren. Maar Guardiola waakt voor euforie na een dikke zege op een Nederlandse club. "Het is pas september. We moeten deze duels winnen om ver te komen, maar met de manier waarop wij spelen kunnen we ook het respect van toekomstige tegenstanders verdienen. Dan kun je nog meer stappen maken."

Lees ook op telesport.nl: - 'Haaien eten Feyenoord op'  - Masterclass voor 'groentjes' Feyenoord - Feyenoord afgemaakt in Engelse media - 'Confronterende avond voor Feyenoord'

Lees meer over