Sport/Voetbal
3503122
Voetbal

UEFA straft Braziliaanse sterspeler na belediging

Stevige schorsing Neymar na online tirade

Neymar moet drie duels toekijken.

Neymar moet drie duels toekijken.

De disciplinaire commissie van de UEFA heeft aanvaller Neymar van Paris Saint-Germain voor drie Europese duels geschorst wegens het beledigen van de arbitrage.

Neymar moet drie duels toekijken.

Neymar moet drie duels toekijken.

De Braziliaanse sterspeler haalde vorige maand na de uitschakeling van zijn Franse club in de Champions League door Manchester United hard uit op Instagram.

Neymar wond zich op over een ingreep van de arbitrage in de blessuretijd van de return in Parijs (1-3). Scheidsrechter Damir Skomina wees na interventie van de VAR naar de stip, nadat een schot van Diogo Dalot op de elleboog van Presnel Kimpembe was gekomen. Manchester United benutte de penalty en de Engelse club bereikte daardoor alsnog de kwartfinales waarin Barcelona te sterk was.

„Dit is een schande!”, betoogde Neymar, die in dat duel nog ontbrak vanwege een langdurige voetblessure. „Ze zetten vier mensen die geen verstand van voetbal hebben daar neer om naar een herhaling in slow motion te kijken. Dit is onmogelijk! Hoe kan die jongen nou zijn hand achter zijn rug houden?”

Na die uitlatingen kondigde de UEFA meteen een onderzoek aan.