Sport/Voetbal
3503592
Voetbal

’Daar had ik beter over moeten nadenken’

’Rappende’ Eagles-speler verbaast trainer met videoclip

Vince Gino Dekker

Vince Gino Dekker

DEVENTER - Go Ahead Eagles is nog altijd in de race om promotie af te dwingen naar de Eredivisie, maar met de finish in zicht blijken spelers zich ook nog met hele andere praktijken bezig te houden...

Vince Gino Dekker

Vince Gino Dekker

Een dag voor het belangrijke thuisduel met RKC Waalwijk kwam er een videoclip online met een kersverse track van ’VG’, de artiestennaam van Vince Gino Dekker, aanvaller van Go Ahead Eagles.

Toen trainer John Stegeman in de aanloop naar de wedstrijd tegen RKC werd gevraagd of hij het eerste couplet al kende, antwoordde de coach bij Fox Sports met: „Hij is toch voetballer? Volgens mij verdient hij daar zijn geld mee”, terwijl hij bedenkelijk naar de warmdraaiende Dekker keek. „Dat zal ik dan nog even moeten onderzoeken.”

„Vandaag is het de wedstrijd, ik weet niet waarom we over rap beginnen”, reageerde Dekker na afloop van de 1-4 afdroging tegen RKC. „Ik wil het nu alleen over de wedstrijd hebben.”

Misschien zat VG nog met zijn hoofd in de wolken van zijn rapnummer, want de aanvaller werd door Stegeman in de rust gewisseld. „Baal ik zeker van. Hij heeft het gisteren (donderdag, de dag van de release van het rapnummer van Dekker, red.) ook meegekregen en mij gewoon opgesteld. Zonde dat ik er al in de rust wordt afgehaald”, zegt ’VG’, die niet wil praten over zijn rapcarrière en zich focust op het behalen van de playoffs.

De Eagles-aanvaller erkent dat hij zijn nummer wellicht beter na de playoffs had kunnen uitbrengen. „Daar had ik misschien beter over moeten nadenken.”