Sport/Voetbal
3508324
Voetbal

Bondscoaches loven Van Dijk en Miedema

Miedema en Van Dijk tonen trots hun prijs.

Miedema en Van Dijk tonen trots hun prijs.

ZEIST - De Nederlandse bondscoaches Ronald Koeman en Sarina Wiegman hebben verheugd gereageerd op de uitverkiezing van de internationals Virgil van Dijk en Vivianne Miedema tot spelers van het jaar in de Premier League. Beide trainers van Oranje spraken hun grote waardering uit.

Miedema en Van Dijk tonen trots hun prijs.

Miedema en Van Dijk tonen trots hun prijs.

„Het is een geweldige eer als je deze prijs krijgt”, zegt Koeman. „Juíst omdat je wordt gekozen door je collega’s is het extra bijzonder. Virgil is een hele goede en professionele jongen, die zich fantastisch ontwikkeld heeft het afgelopen jaar. Sterk, rustig, betrouwbaar. Hij is altijd bezig met het team, manifesteert zich binnen en buiten het veld als een leider.”

Wiegman was vol lof over Miedema. „Deze prijs is echt een erkenning voor Vivianne. Ze is pas 22, dat vergeten mensen nog wel eens. Ze kan terugkijken op een geweldig seizoen met talrijke doelpunten. Maar ze laat tegelijkertijd zien dat ze veel meer kan dan scoren. Kijk maar naar haar slimme steekpassjes. Ze is momenteel fit en energiek en dat zie je terug in alle facetten van haar spel.”