Sport

Van den Brom: ‘Geen excuses. We moeten winnen, klaar’

Alireza Jahanbakhsh in actie tegen Vitesse.

Alireza Jahanbakhsh in actie tegen Vitesse.

Hollandse Hoogte

Na drie overwinningen op rij gaat AZ vrijdagavond op bezoek bij Sparta. “Er zijn geen excuses. We moeten gewoon winnen, klaar”, zegt coach John van den Brom na de afsluitende training in de stromende regen.

Alireza Jahanbakhsh in actie tegen Vitesse.

Alireza Jahanbakhsh in actie tegen Vitesse.

Hollandse Hoogte

Alireza Jahanbakhsh, die tegen NAC Breda ontbrak, gaat weer spelen bij AZ. Dat gaat ten koste van Mats Seuntjens of Jeremy Helmer, die afgelopen weekend zijn succesvolle basisdebuut maakte. “De rest blijft staan”, aldus Van den Brom. “Het elftal draait goed, we spelen leuk en we winnen.”

Sparta staat met vijf punten uit vier wedstrijden op de twaalfde plek op de ranglijst. “Het is een team dat goed bij elkaar speelt. Daarin zie je ook de hand van trainer Alex Pastoor; hij werkt met zijn team goed in de organisatie en dat is lastig om tegen te voetballen. Maar wij staan er goed op en willen dolgraag onze vierde overwinning op rij boeken.”

AZ treft in Rotterdam-West een oude bekende: Robert Mühren. De 28-jarige aanvallende middenvelder speelde een paar jaar onder Van den Brom en was in Alkmaar vooral succesvol als invaller. “Rob is een fantastische jongen. Hij speelt zich bij Sparta makkelijk in het team en doet wat we van hem kennen. Ik vind het leuk om hem straks weer te zien. Hij moet alleen niet scoren…”  

Lees meer over