Sport/Voetbal
3510043
Voetbal

Frenkie de Jong heeft er vertrouwen in

Frenkie de Jong jaagt op een finaleplek met Ajax.

Frenkie de Jong jaagt op een finaleplek met Ajax.

Frenkie de Jong vindt niet dat Ajax als favoriet mag worden gezien voor de Champions League-clash met Tottenham Hotspur.

Frenkie de Jong jaagt op een finaleplek met Ajax.

Frenkie de Jong jaagt op een finaleplek met Ajax.

De twee clubs trappen dinsdagavond om 21.00 uur af voor het heenduel in de halve eindstrijd van het kampioenenbal. Acht dagen later volgt de return in de Johan Cruijff ArenA. „Tottenham heeft een heel sterk team, met een goede organisatie en veel individuele kwaliteiten. Het zal lastig worden voor ons, maar we hebben er wel vertrouwen in”, vertelt de Jong in de Ajax Podcast.

In de wekelijkse voetbalpodcast van De Telegraaf blikken chef voetbal Valentijn Driessen en Ajax-watcher Mike Verweij dit keer vanuit Londen samen met presentator Pim Sedee vooruit op de halve finale in de Champions League tussen Tottenham Hotspur en Ajax.

Zowel wel in Engeland als in in Nederland wordt Ajax door veel mensen gezien als favoriet voor de tweekamp. „Ik heb het ook gehoord, maar ik denk niet dat wij de favoriet zijn. Zij spelen Premier League. Op papier zijn ze ook niet minder dan wij, maar ook niet beter. Het maakt ook niet uit wie de favoriet is, als wij maar doorgaan”, voegt De Jong eraan toe.

In 2017 viel de spelmaker van Ajax in tijdens de verloren Europa League-finale tegen Manchester United. „Hopelijk komt er nu een finale bij.” In een eventuele eindstrijd treft Ajax op 1 juni FC Barcelona of Liverpool in Madrid.

De Jong vertrekt na dit seizoen voor 86 miljoen euro naar FC Barcelona. De 21-jarige middenvelder heeft wel een idee wie zijn opvolger moet worden. Volgens De Jong zou dat Carel Eiting kunnen zijn. Eiting is op dit moment herstellende van een knieoperatie. „Dat zou ik mooi vinden. Volgens mij heeft Carel al laten zien dat hij meer dan goed genoeg is voor Ajax 1. Hij is een speler is met heel veel potentie. Hij heeft het aan het begin van dit seizoen ook heel goed gedaan, dus ik verwacht zeker dat hij het aankan.”