Sport/Voetbal
3511261
Voetbal

Pochettino looft Ten Hag en Frenkie de Jong

Erik ten Hag en Mauricio Pochettino

Erik ten Hag en Mauricio Pochettino

Mauricio Pochettino heeft in de aanloop naar de halve finales van de Champions League tegen Ajax lovende woorden gesproken over zowel Erik ten Hag als Frenkie de Jong. Vrezen doet de Argentijnse trainer van Tottenham Hotspur de Amsterdamse club niet.

Erik ten Hag en Mauricio Pochettino

Erik ten Hag en Mauricio Pochettino

,,Wij staan in de halve finale omdat we een goed collectief hebben. Daarom geloof ik in een goed resultaat tegen Ajax. Zij doen het fantastisch. Ze zijn overeind gebleven tegen Bayern München en hebben Real Madrid en Juventus uitgeschakeld. Hun trainer heeft geweldig werk verricht”, sprak Pochettino over de trainer van Ajax.

In de wekelijkse voetbalpodcast van De Telegraaf blikken chef voetbal Valentijn Driessen en Ajax-watcher Mike Verweij dit keer vanuit Londen samen met presentator Pim Sedee vooruit op de halve finale in de Champions League tussen Tottenham Hotspur en Ajax.

,,En ik snap ook waarom Barcelona heel veel overhad voor Frenkie de Jong. Maar Ajax heeft veel meer goede spelers. Het worden fantastische wedstrijden”, vertelde Pochettino.Zijn elftal rekende in de knock-outfase al af met Borussia Dortmund en Manchester City.

Frenkie de Jong

Frenkie de Jong

In de groepsfase eindigden The Spurs in een groep met PSV, FC Barcelona, Internazionale als tweede achter Barça. Tegen PSV werd er met 2-1 gewonnen en gelijkgespeeld in Eindhoven: 2-2.