Sport/Voetbal
3512160
Voetbal

Britse pers verkiest Sterling boven Van Dijk

Hier is Van Dijk Sterling wel de baas.

Hier is Van Dijk Sterling wel de baas.

De Football Writers’ Association (FWA), de Engelse schrijvende pers, heeft Raheem Sterling maandag uitgeroepen tot Speler van het Jaar. Hij eindigt boven Virgil van Dijk, die wel door zijn collega’s werd verkozen tot beste speler van de Premier League.

Hier is Van Dijk Sterling wel de baas.

Hier is Van Dijk Sterling wel de baas.

De aanvaller van Manchester City haalde het in een verkiezing onder de ruim 400 FWA-leden met 62 procent van de stemmen.

Van Dijk eindigde als tweede met 100 stemmen minder. De Liverpool-verdediger werd zondag wel door spelersvakbond PFA (Professional Footballers’ Association) verkozen tot Speler van het Jaar.

De Argentijn Sergio Agüero, ploeggenoot van Sterling bij landskampioen City, eindigde als derde.

Andere spelers die stemmen kregen, zijn Harry Kane (Tottenham), Eden Hazard (Chelsea), Alexandre Lacazette (Arsenal), Bernardo Silva en David Silva (Manchester City).

De 24-jarige Sterling is de eerste speler van Manchester City in een halve eeuw die de FWA Award wint. De trofee wordt sinds 1948 uitgereikt. Vorig jaar won de Egyptenaar Mohamed Salah.

Sterling, dit seizoen goed voor 23 goals en 17 assists in 48 wedstrijden, krijgt zijn trofee op 9 mei tijdens een galadiner in Londen.