Nieuws/Sport
3513301
Sport

Rosmalen strikt Dimitrov

Sport Kort: O’Shea (38) stopt met voetballen

John O’Shea

John O’Shea

In de rubriek Sport Kort hebben we aandacht voor de overige sportgebeurtenissen. Dagelijks brengen we hier in een korte samenvatting de andere hoogtepunten.

John O’Shea

John O’Shea

  • 18.16 uur: John O'Shea stopt met voetballen. De 38-jarige speler, die vooral naam maakte bij Manchester United, kondigde dat op zijn verjaardag aan. De Ier maakt het seizoen bij zijn huidige club Reading, waar hij een jaar speelde, nog wel af.
  • 17.45 uur: Jan Tratnik heeft de proloog van de Ronde van Romandië gewonnen. De Sloveen van Bahrain Merida reed de rit tegen de klok van 3,9 kilometer in het Zwitserse Neuchâtel in 5 minuten, 6 seconden en 79 honderdsten. Hij was daarmee 39 honderdsten sneller dan zijn landgenoot Primoz Roglic van Team Jumbo-Visma, die tweede werd. De Zwitser Tom Bohli (5.07,50) eindigde als derde.
  • 14.36 uur: Anderlecht moet een wedstrijd achter gesloten deuren spelen vanwege de ongeregeldheden tijdens de wedstrijd tegen Standard Luik, op 12 april. Die straf heeft de Geschillencommissie Hoger Beroep van de Belgische voetbalbond (KBVB) opgelegd. Het duel in Luik werd na amper 31 minuten stilgelegd bij een stand van 2-0 in het voordeel van Standard, omdat er herhaaldelijk vuurpijlen uit het Anderlechtvak op het veld werden gegooid. Tevens legde de commissie een boete op van 5000 euro en bepaalde ze dat het gestaakte duel wordt omgezet in een reglementaire zege voor Standard.
  • 12.56 uur: De Bulgaarse tennisser Grigor Dimitrov maakt half juni zijn opwachting op het grastoernooi van Rosmalen. De voormalig nummer 3 van de wereld deed een keer eerder mee op het Autotron, in 2008. De 27-jarige Dimitrov is afgezakt naar plek 49 op de wereldranglijst. Ook titelhouder Richard Gasquet keert terug, blijkt uit de deelnemerslijst van het toernooi. Eerder al maakte de organisatie de komst van onder anderen Stefanos Tsitsipas, Frances Tiafoe en David Goffin bekend. Het tennistoernooi vindt van 10 tot en met 16 juni plaats.
Grigor Dimitrov

Grigor Dimitrov

  • 07.45 uur: De basketballers van Denver Nuggets zijn de kwartfinales van de play-offs in de Amerikaanse NBA sterk begonnen met een zege van 121-113 op Portland Trail Blazers. Duel twee is woensdag, wederom in Denver. Phildelphia 76ers trok de stand gelijk in de kwartfinale tegen Toronto Raptors door het tweede duel te winnen met 94-89. Het is nu 1-1 in de best-of-seven.
Kyle Lowry van de Toronto Raptors duikt naar de bal.

Kyle Lowry van de Toronto Raptors duikt naar de bal.