Sport/Voetbal
3518841
Voetbal

Ajax-aanvoerder zag onderschatting bij buitenwereld

De Ligt: ’Wij weten zelf wel beter’

Fernando Llorente in duel met Matthijs de Ligt

Fernando Llorente in duel met Matthijs de Ligt

LONDEN - Matthijs de Ligt is tevreden met de 1-0 zege op Tottenham Hotspur in de heenwedstrijd van de halve finale van de Champions league. „De uitgoal is het belangrijkste.”

Fernando Llorente in duel met Matthijs de Ligt

Fernando Llorente in duel met Matthijs de Ligt

Volgens de Ajax-aanvoerder heeft zijn ploeg een goede uitgangspositie. „Dit biedt natuurlijk perspectief. We staan voor, maar natuurlijk pas na één wedstrijd'', vervolgde De Ligt.

,,Maar uit scoren is enorm belangrijk, vooral als je dan nog wint ook. Bovendien schoot David Neres de bal op de paal, dus het had nog beter gekund. Na de hervatting kregen we het moeilijk. Het tempo van de Spurs lag hoog. Maar we hebben gestreden en zijn overeind gebleven. We mogen tevreden zijn.”

„Er werd net gedaan of Tottenham een of ander B-ploegje is, waar we zo overheen zouden lopen. Als je dat tempo ziet... Wij weten zelf wel beter. Maar we waren op en top scherp, waardoor we toch wonnen”, zei hij tegen Veronica.

De Ligt vervolgt: „Vooraf ga je als underdog de wedstrijd in. Tottenham is gewoon een goede ploeg en dus moet je strijden.” Uiteindelijk werd het vooral in de tweede helft ’een vechtpartij’. „En een vechtpartij is niet verkeerd.”

Heeft Ajax niet nu wat te verliezen in de return in Amsterdam? „We hebben het hele seizoen al wat te verliezen”, sloot hij cryptisch af.

Bekijk hier de hoogtepunten van het duel tussen Tottenham Hotspur - Ajax: