Nieuws/Sport
3519828
Sport

Chelsea verliest vaste waarde

Sport Kort: Kittel blijft sukkelen

Marcel Kittel

Marcel Kittel

In de rubriek Sport Kort hebben we aandacht voor de overige sportgebeurtenissen. Dagelijks brengen we hier in een korte samenvatting de andere hoogtepunten.

Marcel Kittel

Marcel Kittel

  • 11.27 uur: De Duitse sprinter Marcel Kittel heeft zich wegens gezondheidsproblemen afgemeld voor de Ronde van Yorkshire die donderdag van start gaat. De wielrenner van Katoesja kent tot dusver een teleurstellend seizoen met slechts één overwinning. ,,Marcel is en blijft een wielrenner van wereldklasse, maar op het moment is hij niet goed genoeg. Zo kan het niet lang meer doorgaan”, was ploegleider Dirk Demol onlangs kritisch. De 30-jarige Duitser sukkelt al een lange tijd met zijn gezondheid en vorm. Het is de bedoeling dat Kittel weer aan de start verschijnt bij de Ronde van Californië op 12 mei.
Antonio Rüdiger viel geblesseerd uit.

Antonio Rüdiger viel geblesseerd uit.

  • 08.51 uur: Chelsea zal het in de strijd om een ticket voor de Champions League moeten doen zonder Antonio Rüdiger. De 26-jarige verdediger liep zondag in het duel met Manchester United (1-1) een knieblessure op. Inmiddels heeft Rüdiger een operatie aan de meniscus van de linkerknie ondergaan. De 30-voudig Duits international mist de twee resterende wedstrijden in de Premier League, thuis tegen Watford en uit bij Leicester, en de halve finales van de Europa League tegen Eintracht Frankfurt. Rüdiger is een belangrijke speler in het elftal van coach Maurizio Sarri en kwam dit seizoen al in 44 duels in actie. ,,Antonio mist de laatste duels en zal in de zomer revalideren om fit aan het volgende seizoen te kunnen beginnen'', aldus de Londense club op de website.
  • 08.26 uur: Golden State Warriors heeft in de tweede ronde van de play-offs in de NBA een 2-0-voorsprong genomen op Houston Rockets. De titelverdediger won in Oakland met 115-109 met Kevin Durant als topschutter met 29 punten. Warriors-ster Stephen Curry moest zich al vroeg in het duel laten behandelen nadat de middelvinger van zijn linkerhand uit de kom was geschoten. Het verhinderde niet dat hij het duel uitspeelde en tot 20 punten kwam. Ook James Harden, de vedette van de Rockets, liep een blessure op. Hij werd geraakt aan zijn linkeroog, leek daar het hele duel last van te hebben, maar was desondanks goed voor 29 punten. Na twee duels in Oakland gaan beide teams nu verder in Houston waar zaterdag Game 3 op het programma staat.
  • 08.11 uur: Giannis Antetokounmpo was met Milwaukee Bucks in de tweede ronde van de play-offs in de NBA te sterk voor Boston Celtics waarmee het de stand op 1-1 bracht. Het was een duidelijke 123-102-zege voor de thuisploeg waarvoor Antetokounmpo 29 punten voor zijn rekening nam. 15 daarvan maakte hij in het derde kwart waarin de Bucks afstand namen van de Celtics, die voor de pauze Khris Middleton 20 van zijn 28 punten hadden zien maken. Voor Boston was het de eerste nederlaag in de play-offs.