Sport/Voetbal
3520638
Voetbal

Bondscoach vol bewondering over spel Amsterdammers

Koeman: ’Ajax doet het op moeilijkste manier’

Ronald Koeman overlegt met Frenkie de Jong

Ronald Koeman overlegt met Frenkie de Jong

Ronald Koeman is vol bewondering over het feit dat Ajax met 1,5 been in de Champions League-finale staat. Met name de manier van spelen, waarmee dinsdag ook Tottenham Hotspur (0-1) werd verslagen, kan de bondscoach bekoren.

Ronald Koeman overlegt met Frenkie de Jong

Ronald Koeman overlegt met Frenkie de Jong

„Je merkt dat daar meer credits voor komen, dan wanneer de halve finale zou zijn gehaald met verdedigend voetbal waarbij wordt gewacht op dat ene momentje. Zoals Ajax het doet, is de moeilijkste manier om succes te hebben. Het gaat uit van voetbal, risico nemen op het moment dat je de bal hebt en aanvallende intenties. Als dat gepaard gaat met succes is er geen mooiere manier.”

Koeman hoopt op een eindstrijd tussen Ajax en Liverpool. De Engelsen, met internationals Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum in de gelederen. moeten in de halve finale dan eerst nog zien af te rekenen met FC Barcelona, de club waarmee de Nederlander in 1992 de Champions League won.

Video: Bondscoach Ronald Koeman hoopt op zoveel mogelijk Nederlanders in de finale van de Champions League:

„Mijn Barça-hart zal bloeden dan, maar ik hoop toch op een Champions League-finale tussen Liverpool en Ajax. Voor het Nederlands voetbal zou het heel goed zijn als we zes, zeven spelers in de Champions League-finale hebben.”

Klik op onderstaande link voor het volledige interview met Ronald Koeman: