Sport/Voetbal
3523130
Voetbal

Casillas in ziekenhuis na hartaanval

Iker Casillas

Iker Casillas

PORTO - Iker Casillas ligt in het ziekenhuis na een hartaanval. De 37-jarige Spaanse doelman van FC Porto maakt het naar omstandigheden goed en is buiten levensgevaar, meldde de Portugese club.

Iker Casillas

Iker Casillas

De oud-keeper van Real Madrid en het Spaanse nationale elftal raakte woensdagochtend onwel op de training van Porto. „De trainingssessie werd afgebroken zodat hij kon worden behandeld”, liet FC Porto in een verklaring weten.

Nadat hij met spoed naar een ziekenhuis in de stad was vervoerd, constateerden de doktoren een myocardinfarct, een infarct aan het weefsel van het hart. Casillas heeft inmiddels een hartbehandeling in het ziekenhuis CUF Porto ondergaan.

WK-finale

Casillas keepte 167 interlands voor Spanje. Als aanvoerder werd hij wereldkampioen in 2010 en mocht hij de beker van de EK’s in 2008 en 2012 in ontvangst nemen. De 37-jarige Spanjaard komt uit een stadje in de buurt van Madrid en werd opgeleid door Real Madrid waar hij het grootste gedeelte van zijn carrière onder de lat stond. In de zomer van 2015 maakte hij de overstap naar FC Porto.

Casillas stond vrijdag nog de hele wedstrijd onder de lat in het competitieduel met Rio Ave (2-2). Porto is met Benfica in een strijd verwikkeld om het landskampioenschap. De regerend kampioen heeft twee punten achterstand met nog drie wedstrijden te gaan. Volgens Portugese media is het al duidelijk dat Casillas het seizoensslot mist.