Sport/Voetbal
3524060
Voetbal

Tottenham komt met update over status Vertonghen

Jan Vertonghen

Jan Vertonghen

LONDEN - Jan Vertonghen is woensdag nader onderzocht door Tottenham Hotspur naar aanleiding van de hoofdblessure die hij dinsdagavond opliep in de halve finale van de Champions League tegen Ajax.

Jan Vertonghen

Jan Vertonghen

De Spurs doen geen uitspraken over de ernst van de blessure, maar stellen dat Vertonghen donderdag een neuroloog, die gespecialiseerd is in de behandeling van topsporters, gaat bezoeken.

Na het voorval met Vertonghen was er kritiek op het feit dat de Belg, ondanks dat hij hevig bloedde en een aangeslagen indruk maakte, toch weer binnen de lijnen mocht komen van de medische staf van Tottenham Hotspur.

Niet meer stabiel

„Hij werd geacht in orde te zijn omdat hij alle vragen correct en helder beantwoordde en hij dacht dat hij fit genoeg was om terug te keren op het veld”, meldt de club in een verklaring. „Jan werd onmiddellijk gewisseld toen hij de medische staf informeerde dat hij plotseling niet meer stabiel op zijn benen kon staan.”

De 32-jarige Vertonghen plaatste woensdag een voor Tottenham Hotspur-fans hoopgevende tweet. „Dit was niet hoe ik me de wedstrijd had voorgesteld. Ik voel me in orde vandaag”, schreef de oud-speler van Ajax. „Bedankt fans van beide clubs voor de positieve berichten.”

De return is volgende week woensdag. Zaterdag spelen de Spurs uit tegen Bournemouth.