Sport/Voetbal
3524569
Voetbal

Klopp lacht, maar baalt ook: ’Dat zint me niet’

Liverpool-coach Jürgen Klopp

Liverpool-coach Jürgen Klopp

BARCELONA - Als rasechte voetballiefhebber had coach Jürgen Klopp van Liverpool genoten van het scorende vermogen van Barcelona in Camp Nou. Zijn Engelse ploeg had grotendeels een overwicht, kreeg ook voldoende kansen, maar stapte uiteindelijk als grote verliezer (3-0) van het veld.

Liverpool-coach Jürgen Klopp

Liverpool-coach Jürgen Klopp

„Ik heb genoten van de wedstrijd, alleen de uitslag zint me niet. Verder was alles goed”, beweerde Klopp, die de zwakke afronding zijn spelers kennelijk niet al te zwaar aanrekende. „Het was een topprestatie van mijn ploeg. Volgende week gaan we het opnieuw proberen, zo staat het in het speelschema”, grapte Klopp, die met Liverpool nog kampioen kan worden in de Premier League.

„Nee, het was nu bij ons geen feestje in de kleedkamer. Het is een ervaring waarvan we moeten leren. We hebben het onszelf in elk geval niet gemakkelijk gemaakt. Maar we spelen over drie dagen alweer tegen Newcastle. Dat is nu even het belangrijkste.” Tekenend voor de bewondering bij Klopp voor Barça was diens grijns bij de schitterende treffer van Lionel Messi in de 82e minuut uit een vrije trap (3-0).