Sport/Voetbal
35291888
Voetbal

Engelse competitie keert terug met topper

Premier League op 17 juni weer van start

Arsenal en Manchester City treffen elkaar op 17 juni, zo lijkt het.

Arsenal en Manchester City treffen elkaar op 17 juni, zo lijkt het.

Het voetbal in de Premier League gaat op 17 juni weer van start. Dit is door de officiële instanties van een van de grootste competities in Europa bevestigd.

Arsenal en Manchester City treffen elkaar op 17 juni, zo lijkt het.

Arsenal en Manchester City treffen elkaar op 17 juni, zo lijkt het.

Het is wel onder voorbehoud dat er geen grote tegenslagen komen in de strijd tegen het nieuwe coronavirus in Groot-Brittannië. Publiek is bij de wedstrijden nog niet toegestaan.

Het gaat om een midweeks programma met twee wedstrijden, Aston Villa - Sheffield United en Manchester City - Arsenal. In het weekeinde dat volgt wordt een volledig programma afgewerkt.

Premier League-baas Richard Masters toonde zich opgelucht. „Maar laten we ook voorzichtig blijven. We zullen er in moeten slagen de groots mogelijke voorzorgsmaatregelen met de betrekking van de gezondheid van alle betrokkenen te garanderen. Daarin moeten we heel zorgvuldig te werk gaan.”

Bijzonder is ook dat er geen wedstrijden gelijktijdig worden gespeeld. Op vrijdag en op maandag is er één, zaterdag en zondag zijn er steeds vier achter elkaar. De regering heeft erop aangedrongen de wedstrijden op televisie voor een zo groot mogelijk publiek toegankelijk te maken. Op dinsdag, woensdag en donderdag zijn er dagelijks twee duels, ook na elkaar.

De BBC zendt per speelronde vier duels live uit. Normaal geeft de publieke omroep alleen samenvattingen in het programma Match of the Day. De zendgemachtigde spreekt zelf van een ’historische’ gebeurtenis. „Ik denk dat dit fantastisch is voor veel mensen die het heel moeilijk hebben in deze zware tijden”, zegt Barbara Slater, directeur van BBC Sport. „Dit is voor hen een geweldige afleiding.”

De competitie in Engeland ligt al enige tijd stil wegens de uitbraak van het nieuwe coronavirus. Inmiddels hebben de clubs de training weer hervat. Liverpool heeft met nog negen speeldagen te gaan een comfortabele voorsprong van 25 punten op eerste achtervolger Manchester City en staat op het punt voor het eerst in dertig jaar kampioen te worden.

Onlangs bracht een derde grote testronde bij de twintig clubs in de Premier League nog vier nieuwe besmettingen bij drie verschillende clubs aan het licht.

Premium De Telegraaf: klik op onderstaande link voor een verhaal over Premier League-spelers die liever niet tijdens de coronacrisis spelen: