Nieuws/Sport
353733
Sport

Zeker twee Nederlandse golfers verder in Spijk

Daan Huizing

Daan Huizing

De tweede ronde van het KLM Open is vrijdagavond stilgelegd. Het was te donker om verder te spelen in Spijk. Om 08.00 uur wordt de tweede ronde zaterdag hervat.

Daan Huizing

Daan Huizing

De Franse golfer Joël Stalter gaat voorlopig aan de leiding. De 25-jarige prof had voor zijn tweede ronde op The Dutch 67 slagen nodig. De eerste ronde noteerde hij een totaal van 65, waarmee hij nu op tien onder par staat. Stalter heeft één slag voorsprong op Kiradech Aphibarnrat uit Thailand. De Duitser Sebastian Heisele is voorlopig derde, met twee slagen meer dan de klassementsleider.

Huizing

Minstens twee Nederlanders weten zich verzekerd van een vervolg in het toernooi. Daan Huizing en Wil Besseling voltooiden hun tweede ronde en staan op respectievelijk twee en drie slagen onder het baangemiddelde. Joost Luiten moet zaterdag nog zes holes spelen. De titelverdediger staat op +2. Op die zes holes moet hij dus zeker twee slagen winnen om de derde ronde nog in actie te mogen komen.

Lafeber

Maarten Lafeber was na de eerste ronde nog gedeelde negende. De Nederlander zakte vrijdag weg naar de 54e plek, maar hij heeft nog wel een goede kans om de cut te halen. Oud-winnaar Lafeber staat op level par en moet nog zaterdag nog vier holes spelen. Acht van de negentien Nederlandse golfers moeten hun tweede ronde nog afmaken.