Sport

Vitesse geeft winst op VVV in slotfase weg

Door Van onze Telesportredactie

Tim Matavz geeft met Vitesse in de slotfase de overwinning weg.

Tim Matavz geeft met Vitesse in de slotfase de overwinning weg.

ANP Pro Shots

Vitesse heeft na de midweekse Europese inspanningen tegen Lazio dure punten laten liggen in de Eredivisie. In eigen huis gaf de ploeg van trainer Henk Fraser in de slotminuut een voorsprong tegen VVV weg: 1-1.

Tim Matavz geeft met Vitesse in de slotfase de overwinning weg.

Tim Matavz geeft met Vitesse in de slotfase de overwinning weg.

ANP Pro Shots

Het was te zien dat de Arnhemmers nog negentig zware minuten van donderdagavond in de benen hadden, want het spel was in de eerste 45 minuten lang niet zo goed als dat Vitesse tegen Lazio liet zien. Bryan Linssen kreeg na een kleine twintig minuten een goede kopkans, maar de linksbuiten kon een prachtige dieptepass van Thomas Bruns net niet over Lars Unnerstall in het doel koppen.

Rashica

De keeper van VVV kwam even later met de schrik vrij, toen een schot van Milot Rashica door zijn handen en benen het doel in leek te vliegen. Rechtsback Moreno Rutten was er echter op tijd bij om de bal uit de doelmond te werken, voordat Linssen van het slippertje van de keeper kon profiteren. Kort voor rust was Linssen opnieuw dicht bij de 1-0, maar kwam hij net tekort om een voorzet van Navarone Foor binnen te tikken.

VVV kwam in de eerste 45 minuten niet heel aanvallend voor de dag, en was via een harde vrij trap van Clint Leemans (net over) nog het dichtst bij een treffer. In de tweede helft hadden de Arnhemmers maar anderhalve minuut nodig om op voorsprong te komen. Alexander Büttner troefde op de middenlijn Jordan Opoku af, waarna Tim Matavz hetzelfde deed met Nils Röseler. De Sloveen schoot in de lange hoek raak en heeft nu in de eerste vijf Eredivisie-duels vijf keer gescoord.

Kansen VVV

Na de openingsgoal nam VVV het heft in handen en dat resulteerden in kansen voor Ralf Seuntjens (gekeerd door Remko Pasveer), Opoku (verzuimde te koppen) en Lennart Thy, die vrij kon inschieten maar zijn schot geblokt zag door Matt Miazga. Vitesse leek de zege over de streep te trekken, maar gaf uiteindelijk via aanvoerder Guram Kashia de winst uit handen.

De aanvoerder hield Röseler in het strafschopgebied opzichtig vast, waarna scheidsrechter Dennis Higler de bal op de stip legde. Leemans schoot onberispelijk raak.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in de Eredivisie.