Nieuws/Sport
355641
Sport

'Ik wil Anouk nu een maand niet op de baan zien'

Vetter wint zevenkamp in Talence

Anouk Vetter

Anouk Vetter

Zevenkampster Anouk Vetter (24) heeft haar zomerseizoen afgesloten met een klinkende overwinning in het Zuid-Franse Talence.

Anouk Vetter

Anouk Vetter

Daar werd met de Decastar de laatste wedstrijd van de IAAF Combined Events Challenge gehouden, een regelmatigheidscriterium waarbij de beste drie meerkampen uit een totaalaanbod van negen wedstrijden - enigszins vergelijkbaar met de Diamond Leaguewedstrijden - meetellen voor de eindprijzen.

20.000 dollar

Het was Vetters derde zevenkamp deze zomer. Na Götzis eind mei en de Wereldkampioenschappen in Londen begin augustus was Talence haar afsluiting van een lang seizoen. Na Vetters bronzen WK-medaille wist ze hier de hoofdprijs in de wacht te slepen. Met 6363 punten was ze verreweg de beste van alle deelneemsters. Vetter werd er in het overall klassement tweede mee, achter de Duitse Carolin Schäfer, en houdt er 20.000 dollar aan over. 

Haar coach (en vader) Ronald Vetter reageerde vanuit Talence verbaasd over de goede vorm van zijn pupil (en dochter): "We hadden voorafgaand aan dit seizoen gezegd niet naar Talence te gaan als Anouk een medaille zou pakken op de WK Atletiek. Kort na Londen gaf Anouk echter al aan dat ze toch graag deze wedstrijd wilde doen. We hebben na Londen wel doorgetraind, maar ook rust gepakt. Het waren dit weekend geen geweldige omstandigheden, met af en toe regen én tegenwind op diverse disciplines. Het was voor Anouk echter leuk om deze wedstrijd te doen. Eindelijk kon ze ontspannen een zevenkamp doen.”

Vrijaf

Vetter keek ook vooruit: "We nemen nu een poosje vrijaf. Ik wil Anouk een maand niet op de baan zien. Het is een lang seizoen geweest. In Götzis eind mei heeft ze een goede seizoenstart gemaakt, op de WK heeft ze alles eruit gehaald en Talence was een mooie afsluiter. Anouk is automatisch geplaatst voor de vijfkamp op de WK Indoor, komend voorjaar in Birmingham. De wedstrijd staat op haar agenda, maar ik kijk tegen die tijd hoe ze er voor staat en of het past in haar ontwikkeling. Zo zit er bijvoorbeeld geen speerwerpen in de vijfkamp en dat scheelt veel punten bij Anouk.”